Niets gezelliger dan samenkomen met de hele familie voor de feestdagen en lekker te gaan genieten van een heerlijk diner. Hoewel dit hartstikke leuk is, kan het stressvol zijn als jij degene bent die het diner moet bedenken en klaar moet maken. Hoe meer mensen er komen, hoe meer rekening je moet houden met iedereen. Kun jij wel wat tips gebruiken voor het bedenken van het kerstdiner? Volg dan onderstaande tips zodat jij met een gerust hart het kerstdiner kunt gaan organiseren.

Begin met de voorbereiding

Natuurlijk begint het bedenken van een kerstdiner met een geschikte voorbereiding. Wie komen er bijvoorbeeld allemaal naar jouw kerstdiner? Zodra je dit weet, kun je beter bedenken wat handig is om te maken. Daarnaast is het van belang dat je vraagt of er mensen zijn met bepaalde allergieën. Dit is belangrijk, omdat je dan weet welke producten je niet kunt gebruiken voor het kerstdiner. Als je dit allemaal hebt geregeld, kun je beginnen met het bedenken van het menu voor het kerstdiner.

Laat lastige recepten achterwege

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat het menu bij een kerstdiner heel uitgebreid moet zijn. Dat is niet per se waar, want dan zou je dagen kwijt zijn aan het koken van een menu voor een grote groep en je moet zelf natuurlijk wel van de feestdagen kunnen genieten! De belangrijkste tip voor het bedenken van het menu is daarom dan ook dat je ingewikkelde recepten lekker achterwege moet laten. Probeer een simpel, maar heerlijk recept te verzinnen waar iedereen blij van wordt. Wellicht kan je een geschikt recept vinden met rijst van bijvoorbeeld Lassie.

Haal op tijd de boodschappen

Het is handig als je de voorbereidingen al ruim van tevoren treft. Dit geeft jou namelijk de mogelijkheid om rustig een boodschappenlijst te maken van alle producten die je nodig hebt. Het is handig om de meeste producten al op tijd in huis te halen. De supermarkten zijn rond de feestdagen vaak sneller leeg, omdat iedereen producten moet hebben voor het kerstdiner. Je kunt prima alle producten met een lange houdbaarheidsdatum van tevoren halen. Vers fruit of groente zul je wel op de dag zelf moeten halen, maar het scheelt aanzienlijk als je bijna alles al in huis hebt. 

Bereid het van tevoren

Bij de meeste recepten kun je vaak van tevoren al bepaalde onderdelen bereiden en wij raden aan om dit ook zeker te doen. Dit bespaart je veel tijd en moeite op de dag van het kerstdiner zelf. Heb je bijvoorbeeld bedacht om rijstepap te maken? Dan kun je deze prima de avond van tevoren maken en hem de volgende dag bij het kerstdiner serveren. Genieten maar!